Uncategorized

Hvordan ta vare på møbler laget av tre ?

Hvordan ta vare på møbler?

Hvordan ta vare på møbler? Tre er den mest varige og tidløse råvaren. Det er også blant de viktigste elementene brukt innen interiørplanlegging. Tre er naturlig og fører til en lun og varm atmosfære i ditt eget hjem som gir deg en garant, i på at den beholder dens originale form i mange år. Men, for at dette skal kunne skje må vi huske på noen forhåndsregler.

For det første, tre liker ikke vann! Tre er meget holdbart, men vann er en av hovedfaktorer som fører til fordreininger. Man bør unngå fuktige og grove kluter under renhold av tremøbler da disse kan skade overflaten. Det er veldig viktig at man tørker møblene med en tørr klut for å unngå at overflødig fuktighet trenger seg inn i strukturen.

Preparat til rengjøring bør man tilpasse hver enkel type tre. Lakkert overflate, eller overflater som er blitt behandlet med voks, olje, beiset, finert – alt dette trenger forskjellige type vedlikehold og nøye tilpasset rengjøringsmiddel. For best mulig vedlikehold må vi vite hvilken type tre det er. Derfor er det best at man velger riktig preparat til rengjøring i det man handler tremøbler. Husk også å bli kjent med hva de forskjellige preparatene inneholder. Ved valg av uegnet preparat til de forskjellige tretypene kan dette medføre fargeendring og eventuelle flekker.

Har det noe å si hvordan man påfører preparatet?

Har det noe å si hvordan man påfører preparatet? Ja, det har det! Det er verdt å vite at man ikke skal påfører det direkte på treoverflaten. En god løsning er å ha på middelet på en myk klut for så å påføre det på treoverflaten i sirkulære bevegelser.

Gode rutiner er et nøkkelord og i tillegg til å bruke egnede rengjøringsmidler er det også viktig å huske på regelmessig renhold. Dine hverdagsrutiner påvirker hvordan møblene dine kommer til å se ut. En viktig regel er å unngå å sette varme ting direkte på treoverflaten. Derfor er det viktig med forskjellige typer underlag for å beskytte treverket mot lyse flekker og misfarging. Bruke skjærebrett, unngå fuktighet, rask fjerning av smuss eller ikke bruke møbler som et sted hvor man oppbevarer skarpe gjenstander – disse gode rutinene gjør at dine møbler vil holde seg fine år etter år.

Viktig med konsekvent renhold av tre – dette vet vi nå!
Takket være sine antistatiske egenskaper er det vanskelig for støv og annet smuss å sette seg på tre noe som gjør det til et fint alternativ for allergikere. Tre er et sikkert valg i ditt hjem og husk at med riktig og regelmessig renhold sikrer du at dine møbler holder seg fine lenge og som du kan ha gleden av i mange år!